Jordánsko za 5 dní

Jordánsko je mnohými nedocenená krajina aj napriek svojej rozmanitej kultúre a histórii. Niektorí z nás ju poznajú iba v súvislosti s Petrou, mestom vybudovaným bájnymi Nabatejcami. Ale vedeli ste, že tu pobývali aj Rimania, ktorí tu vybudovali mesto porovnateľné s Pompejami? Jordánsko bolo istý čas aj domovom pre vládcov Osmanskej ríše. Domov to nie sú len paláce a murované domy, my Vám ukážeme, ako sa bývalo a býva v púšti. Zároveň zistíte ako asi vyzerá Mars, teda aspoň podľa tvorcov slávneho filmu Marťan, ktorý natáčali práve v Jordánsku. Takže kamera, klapka, akcia – dovolenka ako z filmu len pre Vás na našom zájazde.
2 osoby 5 dní Polpenzia Hotel, Kemping Letecky 3*, 4* Sprievodca, Romantika Za turistikou

V skratke

Cena obsahuje

  • 1 obojsmernú letenku v ekonomickej triede na trase Viedeň - Ammán - Viedeň
  • všetky letiskové a palivové poplatky
  • online check in – elektronickú registráciu pasažierov a vystavenie palubného lístka
  • 1 kus malej príručnej batožiny v rozmeroch max. 40 x 20 x 25 cm 
  • ubytovanie: 2x hotel Mena Tyche 4*, 1x camp vo Wadi Rum 3*+, 1x hotel Ramada Dead sea 4*/Grand East 4*
  • všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
  • stravovanie: polpenzia
  • Jordánske víza a odchodové poplatky
  • slovensky/česky hovoriaci sprievodca
  • všetky vstupné poplatky do pamiatok



 

Cena neobsahuje

  • cestovné poistenie (voliteľné)
  • podpalubnú batožinu (voliteľné)
  • ​priority boarding, ktorý umožňuje zobrať na palubu 1 kus príručnej batožiny v rozmeroch 55 x 40 x 20cm do 10kg  

Podmienky

- obsadenosť termínov si overujete priamo v CK Pelikan
- potrebná rezervácia pobytu e-mailom na pobyty@pelikan.sk alebo 02 / 3216 6321 
- termín je potrebné si rezervovať čo najskôr, pri neskorej rezervácii negarantujeme možnosť využitia kupónu vo vami plánovanom termíne. 
- všeobecné obchodné podmienky CK nájdete na tomto odkaze

Ubytovanie

  • Ubytovanie bude zabezpečené podľa programu (Úroveň ubytovacieho zariadenia je klasifikovaná podľa štandardov krajiny, v ktorej sa ubytovacie zariadenie nachádza.)
  • 2 noci  v Ammáne / 4*Hotel Mena Tyche alebo v inom hoteli rovnakej kategorie (v závislosti od aktuálnej dostupnosti) - Hotel Mena Tyche sa nachádza v pokojnej rezidenčnej štvrti, iba 30 minút od letiska. Izby sú zariadené v modernom štýle s pokrytím wifi, klimatizáciou, TV, trezorom a príslušenstvom na prípravu kávy a čaju. Hotel má vlastnú veľmi chutnú reštauráciu.
  • 1 noc v campe vo Wadi Rum / 3*+ Kemp Hasan Zawaid alebo v inom hoteli rovnakej kategorie (v závislosti od aktuálnej dostupnosti) - Kemp Hasan Zawaid 3* sa nachádza v púšti Wadi Rum a pozostáva z komplexu malých chatiek, ktoré sú zariadené v tradičnom štýle s vlastnou kúpeľňou, elektrinou a vo väčšine prípadov aj wifi. V spoločenskej miestnosti pri ohnisku si môžete oddýchnuť pri fajčení vodnej fajky (za doplatok- 5JD vodná fajka, na počte ľudí nezáleží). Raňajky a večera sa podávajú v tradičnom štýle formou bufetu. Prechádzky mimo kemp – na vlastné riziko (môžete sa ľahko stratiť).
  • 1 noc pri Mŕtvom mori / 4*Hotel Grand East hotel alebo 4*Ramada Dead sea alebo v inom hoteli rovnakej kategorie (v závislosti od aktuálnej dostupnosti) - Hotel disponuje vlastnou pieskovou plážou a bazénom.  Moderne zariadené izby s balkónom ponúkajú výhľad na Mŕtve more a okolie. Disponujú TV, minibarom, sejfom a súkromnou kúpeľňou.  Wifi je zadarmo dostupné v celom hoteli. Lehátka a slnečníky nájdete na súkromnej pláži.
  • Mená kokretnych hotelov budú upresnené najneskôr 7 dni pred odchodom. 

Víza a zdravotné formality

Slovenskí občania cestujúci do Jordánska potrebujú vstupné víza za účelom turizmu. Je dôležité, aby ste si pred cestou skontrolovali minimálnu dĺžku platnosti pasu (minimálne 6 mesiacov po plánovanom odchode z cieľovej krajiny), maximálnu možnú dĺžku pobytu v cieľovej krajine, maximálnu možnú dĺžku pobytu v tranzitnej (prestupovej) krajine. Zároveň je dôležité si skontrolovať aj všetky zdravotné formality, ktoré sú nevyhnutné na cestu a pobyt.

Podrobné informácie nájdete na stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, sekcia Jordánsko TU

CK pelicantravel.com s.r.o. nezodpovedá za prípadné škody vzniknuté nedodržaním vízových, pasových a zdravotných povinností.

 

Cestovné poistenie

CK Pelikán ponúka možnosť uzatvoriť individuálne poistenie na cestu a pobyt:

  • poistenie STORNO - zahŕňa poistenie storna a poistenie prerušenia cesty
  • poistenie ISTOTA - zahŕňa poistenie storna, prerušenia cesty, batožiny, pátrania a záchrany, liečebných nákladov, zodpovednosti škody na majetku alebo zdraví, asistenčné služby a úrazové poistenie

Cena poistenia závisí od územnej platnosti (európa/svet), celkovej ceny objednávky na osobu a od dĺžky trvania pobytu.

Dôležité informácie

Vstup do Jordánska nie je podmienený ani vakcináciou ani testovaním. Povinná je iba registrácia prostredníctvom webového portálu https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Tento zájazd nemusí byť vhodný pre cestujúcich so zníženou pohyblivosťou. Pre konkrétne preverenie, či je vhodný práve pre Vás vzhľadom na Vaše zdravotné obmedzenie, nás prosím kontaktujte.

CK Pelikán nezodpovedá za zmenu letových časov zo strany leteckej spoločnosti po zakúpení letenky v rámci toho istého dna odletu
 
CK Pelikán si vyhradzuje právo na zmenu hotela (kategória a kvalita hotela bude rovnaká alebo vyššia, ako je kategória ponúkaných hotelov)
 
V prípade, ak plánujete cestu spolu ako väcšia skupina a máte záujem o garanciu ubytovania v rovnakom hoteli, prosím kontaktujte náš Zákaznícky servis ešte pred ukoncením rezervácie, alebo ihned po jej vytvorení pre okamžité zaznacenie požiadavky. Naši pracovníci vám radi preveria aktuálnu dostupnost miest pre daný termín. V prípade ak tak klient neurobí, nevieme garantovat objednávku rovnakého hotela.
 
UPOZORNENIE - pri rezervácii je potrebné zadávat celé mená pasažierov, tak ako sú uvedené v cestovnom doklade.

*}