Budapešť: 1 deň v maďarskej metropole s návštevou kráľovského paláca Gödöllő, ktorý s obľubou navštevovala cisárovná Sissi

2x kúpené

Kráľovské Maďarsko

Máte radi "csípős" zážitky? Jeden taký sme pre vás pripravili! CK LegioTour vás povodí najkrajšími miestami najväčšej metropoly Maďarska. Prvou zastávkou bude centrum Budapešti, v ktorom si obzriete TOP historické i súčasné pamiatky spolu so sprievodcom. Potom sa presuniete na jeden z najkrajších barokových zámkov krajiny - zámok Gödöllő. Ten bol srdcovkou cisárovnej Sissi, ktorá ho rada navštevovala hlavne počas leta. Všetko je naplánované, stačí pár klikov myškou. Potom už len nasadnite do autobusu a nechajte sa unášať krásami Budapešti.

1 osoba 1 deň Bez stravy Autobusom Sprievodca Bratislava

V skratke

  • zľava na 1-dňový zájazd pre 1 osobu do Budapešti
  • preprava autobusom a služby sprievodcu v cene
  • obhliadka centra mesta
  • najkrajšie pamiatky Budapešti
  • návšteva zámku Gödöllő - obľúbeného letného sídla cisárovnej Sissi

 

 

Platnosť kupónu

do 18.05. 2019

Podmienky

  • potrebná rezervácia cez e-mail: legiotour@legiotour.sk (pri rezervácii je potrebné nahlásiť: mená cestujúcich, čísla kupónov a e-mailovú adresu, na ktorú majú byť zaslané pokyny k zájazdu)
  • prípadné otázky adresujte priamo do CK LegioTour na tel. č.: 0903 452 900
  • pokyny k zájazdu sú zasielané cca 5 dní pred odchodom zájazdu e-mailom
  • nástupné miesto: Bratislava

Termíny

  • Momentálne nie sú dostupné žiadne nadchádzajúce termíny.

Zobraziť predchádzajúce termíny »

Poskytovateľ

V cene kupónu pre 1 osobu za 28 € je zahrnuté:

  • preprava autobusom
  • prehliadka Budapešti so sprievodcom

 

V cene kupónu nie je zahrnuté:

  • vstupné do paláca Gödöllő: cca 2600 HUF/dospelá osoba (cca 8,50 €), cca 1500 HUF/študent (cca 5 €) + poplatok cca 800 HUF/osoba (cca 2,50 €) za prenájom audio sprievodcu 
  • poistenie liečebných nákladov v zahraničí - uzatvorenie poistenia priamo v CK prostredníctvom poisťovne Union
  • možnosť zakúpenia obojsmernej miestenky v autobuse v cene: 5 €/osoba - umožňuje prednostný výber miesta v autobuse (je potrebné nahlásiť pri rezervácii zájazdu)

 

Miesto odchodu:

  • Bratislava

 

Program zájazdu:

  • odchod z Bratislavy cca o 6:30
  • príchod do Budapešti - autobusová a pešia prehliadka mesta s kvalifikovaným sprievodcom 
  • presun a návšteva paláca Gödöllő
  • návrat do Bratislavy vo večerných hodinách 

 

Budapešť

Budapešť - hlavné mesto „Uhorského kráľovstva“ je považované aj za Paríž východu. Tvoria ho vlastne 2 mestá po oboch stranách Dunaja: Buda - Budín, na pravom brehu ovenčená hrebeňom hôr a Pest - Pešť, jej väčšia časť na plochom východnom brehu.

Poloha na Dunaji, nádherné stavby, múzeá, divadlá, zelené parky a príjemná atmosféra robia z Budapešti jedno z najzaujímavejších miest Európy. Panoráma na brehu Dunaja je zaradená medzi pamiatky svetového dedičstva UNESCO. Počas prehliadky si pozriete hradný vrch, Citadelu a mnoho ďalších pamiatok v centre mesta.


Kráľovský palác Gödöllő

Dejiny paláca siahajú do roku 1735, kedy začal s jeho výstavbou jeden z najvýznamnejších aristokratov 18. storočia - Antal Grassalkovich I. Po jeho smrti palác vystriedal niekoľko majiteľov, až ho nakoniec v roku 1867 kúpila maďarská vláda. 

Cisárovná Sissi navštívila po prvýkrát Gödöllő v roku 1866 počas jednej z pracovných ciest. Po zistení, že prenajatá vila v Budíne je príliš malá a hrad počas letných mesiacov príliš horúci, jej želaním bol palác na vidieku a výber jej padol na Gödöllő. Ale cisár František Jozef I. pre zlú finančnú situáciu počas Rakúsko-Pruskej vojny palác nechcel kupovať. Nakoniec im bol darovaný od maďarského štátu počas korunovácie v roku 1867. Kráľovská rodina navštívila palác prvý krát v jeseni roku 1887. Odvtedy tu trávila rodina niekoľko mesiacov ročne, hlavne na jar a na jeseň, ale niekedy tu trávili aj vianočné sviatky. 

Palác mal celkom 136 izieb, z toho 103 obytných miestností a z toho 67 miestností určených pre zamestnancov. Kráľovské suity boli umiestnené v hlavnej budove severne a južne od hlavnej slávnostnej sály. Steny cisárskeho apartmánu boli pokryté žltým obkladom a sivou hodvábnou tapetou. Suita cisárovnej bola vyzdobená v jej obľúbenej fialovej farbe. Oba apartmány boli neskôr premaľované bielou, červenou a zlatou farbou. 

Palác sa postupne stal naozajstným útočiskom pre cisárovnú – ako napísala v liste svojej matke: „Tu mám svoj pokoj, žiadni príbuzní, nikto ma neobťažuje, kým vo Viedni je celý cisársky dav. Tu nie je nič, čo by ma trápilo alebo obmedzovalo, žijem tu ako v obci, na prechádzky a jazdy na koni môžem chodiť sama.“ Bolo to skvelé miesto pre všetky jej obľúbené zábavné hry. Posledná návšteva cisárovnej sa uskutočnila od 2. do 24. októbra 1897 (rok pred jej smrťou). 

Historické tradície, rôzne kultúrne podujatia a impozantný komplex robia z paláca jednu z najatraktívnejších budov Maďarska. Počas prehliadky máte možnosť nazrieť do cisárskych apartmánov, obdivovať krásnu záhradu paláca. V darčekovom obchode si každý nájde vhodný darček, ktorý si odnesiete ako spomienku na výlet plný zážitkov.

*}