Španielsko: Púť do slávneho mesta Santiago de Compostela s návštevou vinárstva v oblasti Bordeaux

2x kúpené

Prekonajte svoje hranice

Prejsť peši 680 km, to nie je žiadna sranda. Práve naopak, je to príležitosť na to, aby ste sa prekonali. Fyzicky, duchovne aj psychicky. Púť do mesta Santiago de Compostela je určená nielen veriacim, ktorí chcú navštíviť hrob Svätého Jakuba. Na viac ako trojtýždňovej pútnickej ceste má každý príležitosť prehodnotiť svoj život a nájsť v ňom to najdôležitejšie. Spať v spacákoch, zblížiť sa so spolucestujúcimi a cestovať v jednoduchosti - to vás určite obohatí. Vydajte sa na cestu, na ktorej objavíte sami seba.

V skratke

  • zľava na púť do mesta Santiago de Compostela
  • 690 km trasa z mesta Donostia cez Gijón
  • v cene preprava autobusom a poistenie
  • trvanie približne 25 dní (dá sa skrátiť na polovicu)
  • návšteva vinárskej oblasti Bordeaux s ochutnávkou vín

Platnosť kupónu

do 30.03. 2019

Podmienky

  • po zakúpení kupónu je potrebná rezervácia telefonicky na tel. čísle 0905 345 939
  • odporúča sa rezervácia ihneď po zakúpení kupónu, v opačnom prípade negarantujeme možnosť využitia kupónu vo vami plánovanom termíne

V cene kupónu za 400 € je zahrnuté:

  • doprava autobusom
  • vstupenka do vinárstva v Bordeaux s ochutnávkou vín
  • služby sprievodcu
  • poistenie liečebných nákladov a zodpovednosti za škodu, pripoistenie batožiny
  • topánky ECCO grátis

 

Trasa púte:

Štart v Martine - preprava autobusom až do španielskeho Donostia.

Púť začína v meste Donostia, pokračuje cez Gijón do Santiaga. Dĺžka trate je cca 690 km a dá sa prejsť za 25 dní. Púť je možné skrátiť na polovicu.

Cestou späť je naplánovaná návšteva vinárstva Chatéau Pichon Baron v oblasti Bordeaux. Vzdialenosť vinárstva od Santiaga je 910 km.

Na cestu vám poslúži minibus VW Caravelle pre 8 osôb. Všetky vaše veci bude prevážať každý deň autobus z bodu A do bodu B. Bolo by dobré, aby väčšia časť posádky mala vodičské oprávnenie typu B, aby ste sa mohli cestou za volantom striedať.

 

Púť je určená iba pre dospelé osoby, nie pre deti - vzhľadom na vyššiu fyzickú náročnosť. 

Na zájazd je potrebné zbaliť si spacáky, turistické topánky a ďalšiu turistickú výbavu podľa vlastného uváženia. Môžete si so sebou vziať aj zásoby jedla - na prevážanie vecí budete mať po celý čas k dispozícii autobus. Bližšie inštrukcie dostanete na telefónnom čísle  0905 345 939.

Presný dátum púte bude špecifikovaný po dohode s uchádzačmi. Predbežný dátum konania je marec 2019.

 

Santiago de Compostela

Je to pútnické mesto svetového významu na západe Španielska. Najdôležitejšia pamiatka je Katedrála Sv. Jakuba, kde je umiestnený hrob tohto svätého.

V mestečku nájdete mnoho atrakcií, v roku 1985 bolo zapísané medzi chránené pamiatky UNESCO.

Legenda hovorí, že mesto Santiago de Compostela je miestom posledného odpočinku apoštola Jakuba. O jeho pochovaní práve v tejto lokalite sa dlhé roky nevedelo. Až na začiatku 9. storočia miestny pastier šiel za jasnou žiarou jednej z hviezd, ktorá ho doviedla až k tomuto miestu. Tam našiel pozostatky, o ktorých povedal vtedajšiemu biskupovi. Po krátkom skúmaní usúdili, že ide práve o pozostatky svätého Jakuba. Z kresťanského hľadiska šlo o jeden z najvýznamnejších nálezov a už krátko po objavení sem putovali katolíci zblízka i ďaleka. Na mieste nad hrobom vystavali najprv menší kostol a po jeho zničení aj veľkú katedrálu. Tá bola dokončená na začiatku 13. storočia a neskôr prešla viacerými renováciami.

 

*}